Bij kinderdagverblijf Madelief hebben we verschillende soorten opvang.

Vaste dagdelen

Opvang in de vorm van vaste dagdelen betekent opvang voor uw kind op 1 of meerdere vaste dagen in de week of een dagdeel daarvan. Bijvoorbeeld: maandag en woensdag de hele dag en donderdag alleen de ochtend.
Om pedagogische redenen geldt er een minimale afname van 2 dagdelen per week.

U kunt kiezen uit twee verschillende contracten:

  • Een 52-weken contract waarin u recht heeft op 52 weken opvang per jaar op de door u gekozen vaste dag/dagen in de week. Uw kind kan het gehele jaar komen. Mocht u vakantie opnemen dan mag u deze dagen inhalen. De inhaaldagen mogen worden meegenomen naar het volgende contractjaar.
  • Een 42-weken contract waarin u recht heeft op 42 weken opvang per jaar op de door u gekozen vaste dag/dagen in de week. Omdat wij het gehele jaar open zijn bent u geheel vrij om de 10 weken vakantie in te vullen.
    Mocht u meer dan 10 weken vakantie opnemen dan mag u deze dagen inhalen. Deze inhaaldagen dienen binnen het contractjaar te worden opgenomen.

Madelief heeft dus geen verplichte sluitingsweken! Op nationale feestdagen zijn wij wel gesloten. Deze feestdagen kunnen niet worden gecompenseerd.

Het uurtarief voor opvang in vaste dagdelen kunt u vinden onder het kopje tarieven.

Extra Opvang

U kunt onverwachts behoefte hebben aan extra opvang buiten de vaste opvangdagen om. Daarom bieden we bij Madelief de extra opvang aan. U kunt deze opvang ieder moment aanvragen en als er plaats is kan u kind worden gebracht.

Het uurtarief voor extra opvang is gelijk aan uw contracttarief. Aan het eind van de maand zal de extra opvang gefactureerd worden naast de maandfactuur.

Ruilen

Het kan voorkomen dat u een vaste opvangdag incidenteel wilt ruilen. Voorbeeld: uw kind komt wekelijks op de donderdag bij Madelief en nu komt het u beter uit om uw kind deze week op vrijdag naar de opvang te brengen.

Wij willen ons daar zo flexibel mogelijk in opstellen. Bij KDV Madelief hanteren wij daarom de 48-uursregel. Als u 48 uur van te voren contact met ons opneemt kunt u ten allen tijden ruilen, indien er plaats is.

Ziektedagen mogen helaas niet worden geruild.