7:00 – 9:00 Binnenkomst.
Tijdens het brengen van uw kind is er ruimte en tijd om afscheid te nemen. In de lente en de zomer starten we de dag graag buiten in de tuin.
9:30-10:30 We gaan rond 9:30 uur aan tafel. De kinderen eten een bakje met fruit en drinken een beker water of thee. De leidsters zingen liedjes met de kinderen en lezen een boekje voor. Na het fruit is er tijd voor een leuke activiteit of kunnen de kinderen broodjes bakken.
De kinderen krijgen ieder een stuk brooddeeg om lekker mee te knoeien, kneden, rollen, vouwen en vormpjes maken. Daarna kunnen de broodjes de oven in. Ze vinden dit prachtig! Dit doen wij bewust om de overgang van thuis naar het kinderdagverblijf spelenderwijs soepel te laten verlopen. Voor kinderen die soms wat moeite hebben bij het afscheid nemen werkt het bakken mee aan een positieve en ontspannen start van de dag.
10:30-11:30 Lekker naar buiten!
11:30-12:30 Na het buitenspelen mogen de kinderen weer terug naar hun vaste groep. Tijd voor het middageten! Na het eten is er nog even tijd om te spelen.
12:30-15:15 Dan is het tijd voor een moment van rust en het peuteruurtje. De kinderen die tussen de middag slapen brengen we naar bed. De kinderen die tussen de middag thuis niet meer slapen mogen op de groep ‘rusten’. We doen de gordijnen dicht en leggen een aantal matrasjes op de groep waar de kindjes een boekje kunnen lezen en naar wat rustgevende muziek kunnen luisteren.
Tijdens het rusten van de jongste peuters kunnen de oudste peuters deelnemen aan het peuteruurtje. De activiteiten van het peuteruurtje zijn gericht op de ontwikkelingsgebieden van het kind.
15:15-17:00 Rond 15:15 uur, als de kinderen uit bed zijn, gaan we met de hele groep aan tafel. De kinderen krijgen water of thee en een gezond tussendoortje zoals komkommer, tomaat, paprika en een cracker.
Rond 16:00 uur gaan we naar buiten.
17:00 Een gezellig momentje aan tafel. De kinderen krijgen wat rozijntjes, een soepstengel en eventueel nog wat te drinken.
16:30-18:30 Tijdens de laatste 2 uurtjes van de dag kunnen de kinderen weer worden opgehaald. De kinderen kunnen buiten spelen of binnen spelen en de ouders hebben tijd om met de leidster te praten over de dag. Tijdens de overdracht bespreken we hoe het gegaan is, wat we hebben gedaan en of er nog bijzonderheden zijn.
In de lente en de zomer sluiten we graag buiten af in de tuin.
De dagindeling van de babygroep is geheel afgestemd op het ritme en de behoefte van het kind.