7.00 – 9.00 Binnenkomst. Tijdens het brengen van uw kind is er ruimte en tijd om afscheid te nemen.
9.30-10.00 We gaan rond half 10 aan tafel brooddeeg kneden. De kinderen krijgen ieder een stuk deeg om lekker mee te knoeien, kneden, rollen, vouwen en vormpjes maken. Daarna kunnen de broodjes de oven in. Ze vinden dit prachtig! Daarna krijgen ze wat te drinken en kunnen ze gaan spelen.
10.00 -10.30 Na het opruimen gaan we aan tafel met de kinderen. We eten wat fruit en/of rauwkost(komkommer/tomaat) en drinken een beker water of thee. Op dat moment kijken wij als leidster wat er die dag aansluit bij de belevingswereld van het kind. Wat speelt er? Waar liggen hun interesses op dat moment. Daarna verschonen we de kinderen en brengen de kleintjes naar bed.
10.30-11.30 Lekker naar buiten!
11.30-13.00 Rond 11.30 beginnen we met zijn allen met opruimen. Daarna mogen de kinderen weer terug naar hun vaste groep. Tijd voor het middageten! Na het eten is er nog even tijd om te spelen.
13.00-14.30/15.00 Dan is het tijd voor een moment van rust en het peuteruurtje. De kinderen die tussen de middag slapen brengen we naar bed. De kinderen die tussen de middag thuis niet meer slapen mogen op de groep ‘rusten’. We doen de gordijnen dicht en leggen een aantal matrasjes op de groep waar de kindjes een boekje kunnen lezen en naar wat rustgevende muziek kunnen luisteren.
Tijdens het rusten van de jongste peuters kunnen de oudste peuters deelnemen aan het peuteruurtje. De peuters kunnen zelf aangeven waar zij behoefte aan hebben.
14.30/15.00-16.00 Rond 15.00 als de kinderen wakker worden gaan we met de hele groep aan tafel. Na het verschonen en aankleden is het tijd om wat te drinken en een gezond tussendoortje te eten. In de middag is er tijd voor een activiteit. Wat deze activiteit inhoudt, zal per dag verschillen, binnen of buiten.
16.00-16.30 Het is tijd voor wat eten en drinken. Een gezellig momentje aan tafel, het gezamenlijk afsluiten van de dag. Door middel van een liedje, verhaaltje of een gesprekje.
16.30-18.30 Tijdens de laatste 2 uurtjes van de dag kunnen de kinderen weer worden opgehaald. De kinderen kunnen binnen of buiten spelen en de ouders hebben tijd om met de leidster te praten over de dag. Tijdens de overdracht bespreken we hoe het gegaan is, wat we hebben gedaan en of er nog bijzonderheden zijn. De kinderen die tot 18.00 uur of later aanwezig zijn zullen naar behoefte nog wat eten en drinken.

 

De dagindeling van de babygroep is geheel afgestemd op het ritme en de behoefte van het kind.