Op deze pagina kunt u enkele reacties en ervaringen van ouders bekijken.

Door een tevreden ouder:
Goed! Enthousiast en vrolijk team. Heel leuk hoe er in het heen en weer boekje wordt geschreven! Er is duidelijk overleg tussen ouders en leidsters. Ik (we) laat Roos met een gerust hart achter. De sfeer is prettig en de speel omgeving aantrekkelijk. Ik vind het binnen wel warm. Leuk is om mee te doen met de nationale voorleesdagen in januari. Je kunt je opgeven in juni. Deze voorleesdagen hebben als doelgroep peuters. Je krijgt dan een pakketje toegestuurd of je kan deze ophalen bij de winkel met een prentenboek. Leuk is om een themaboek of tafel te maken met boeken en werkjes etc.”

Door Erica en Erwin Schot:
Onze ervaring tot nu toe is heel erg positief! We hebben ervaring met meerdere crèches in Nijmegen, Arnhem en Zutphen, maar Madelief heeft alles wat je voor je kinderen wilt. Alle positieve punten van bovenstaande crèches gecombineerd in één. De setting is geweldig! Dries speelt graag buiten en is enthousiast. Binnen is het gezellig en lekker warm. De kinderen hebben voldoende uitdaging. De leiding, dat is waarom wij in eerste instantie zijn gekomen naar Madelief. Jullie werken met een leuk team! Lijken elkaar goed aan te vullen en Dries vindt jullie fantastisch. We vinden het jammer dat het maar zo kort is! Nog maar 5 mnd. en dan is ons Madelief avontuur al voorbij. Tot die tijd kan Dries lekker uit zijn dak gaan en knuffelen met Terra en Fleur.

Door een tevreden ouder:
Wij zijn ontzettend blij dat we de overstap gemaakt hebben naar Madelief. We ervaren de zorg van onze dochter als zeer warm, betrokken en deskundig. En nog belangrijker onze dochter is zelf helemaal laaiend enthousiast. Meerdere keren per week komt Madelief ter sprake bij ons thuis doordat ze vertelt over wat ze allemaal meemaakt op de groep en dat ze de juffen zo lief vindt. Het kleinschalige, huiselijke sfeertje doet onze dochter goed. Ze is meer zichzelf. Iedere maandag stapt ze enthousiast de groep binnen en vraagt vrijwel altijd of ze vandaag ook weer in het kleine huisje mag slapen. Kortom we zijn erg tevreden!

Door Alfred Gemmink en Ilse van Galen:
Wij zijn tot nu toe erg tevreden over madelief! Het pand staat op een prachtige locatie en heeft vrolijke medewerksters. Voor ons erg fijn dat jullie ruime openingstijden hanteren.

Door Sabine en Sebastiaan de Vries:
Wij als ouders vinden het een prettig kinderdagverblijf. Als ex-leidster bekijk ik de dingen vanuit een ander oogpunt, maar ben er niet minder kritisch door. Omdat ik de andere KDV in Zutphen veelal ken, vinden wij het erg fijn om bij Madelief te komen, omdat het nieuw is en er nog geen mening van tevoren was. Dat ervaren wij als zeer prettig. De leidsters zijn allen zeer bekwaam en nemen de vragen zorgvuldig aan dat ook weer teruggekoppeld wordt.Siem had het in het begin wat moeilijk, maar nu, na 2 ochtenden in de week i.p.v. 1 hele dag gaat het erg goed. En horen wij veel positieve verhalen dat hij het fijn heeft gehad. Dat doet een ander natuurlijk goed!
Het kdv ligt op een prachtige locatie! Een kind kan hier kind zijn en zich op allerlei manieren ontwikkelen/vermaken. Het buitenleven, de mooie tuin, de dieren, de molen, het uitzicht, de bomen en noem maar op; alles is een ware ontdekking.

Wat wij ook prettig vinden is de ruimte die het kind, in ons geval Siem, krijgt om te kunnen aarden, te mogen zijn wie hij is en niets moet. Dat er geen thema’s zijn vinden wij een groot pluspunt! De voordeur staat altijd open en in principe kan iedereen naar binnen. Daar hebben wij soms wel wat twijfel bij. Kunnen jullie onderbouwen waarom jullie hiervoor gekozen hebben? Bedankt voor deze 3 maanden en hopen op een fijne voortgang.

Door familie Wolsheimer:
We zijn erg tevreden over Madelief. Jullie doen allemaal ontzettend jullie best om te zorgen dat Linn en natuurlijk alle kindjes het naar hun zin hebben. Wat wij erg fijn vinden is dat als Linn donderdag ’s middags komt ze bekende leidsters heeft, dit werkt toch het beste vertrouwde gezichten. Linn heeft het enorm naar haar zin, als wij zeggen ga je morgen met de kindjes spelen zegt ze volmondig Ja!!! Wat jullie ook altijd doen is even een gesprekje/praatje houden met ons over hoe het nu gaat of hoe het bij jullie gegaan is. Er valt ook altijd met jullie te overleggen wat het gevoel van openheid geeft; en dat is prettig. Misschien een tip: om de verjaardagen v/d ouders te noteren zodat de ouders iets zelf geknutseld krijgt van hun zoon/dochter. Tevens vinden wij het leuk om foto’s terug te zien op facebook, en de nieuwsbrief erg leuk om te lezen is. Ga zo door dames!!

Door Harm en Suzanne Rhebergen:
Wij merken aan Sam dat hij sinds de start van Madelief met heel veel plezier naar het Kinderdagverblijf gaat. In het weekend krijgen we dan ook vaak de vraag: “Wanneer gaan we weer naar Madelief?”. Door de kleinschalige opzet is het voor de kinderen overzichtelijk, wat ook rust geeft. De vaste gezichten van de leidsters en de weinige wisselingen in de bezetting van de groepen biedt de kinderen ook zekerheid en rust. De landelijke omgeving is fantastisch voor kleine kinderen. Lekker ravotten en vies worden en daarbij veel leren over de natuur en dieren. Dit in combinatie met de gezellig ingerichte groepen binnen maakt dat er de hele dag genoeg te beleven is. Sam vertelt na afloop van een dag dan ook altijd wat hij allemaal heeft gezien, gevoeld, geleerd enz.

Het slapen in de buitenbedjes is meestal een groot feest. Met de laarzen aan en de knuffels onder de arm naar de bedjes gaan is volgens Sam heel stoer alleen als de wind waait is het toch een beetje spannend. Wij kunnen echter goed merken dat het hem goed doet om zo veel buiten te spelen en slapen. Sinds Sam naar Madelief gaat is hij nog niet een keer ziek geweest en voelt zich goed. Madelief mag dan iets verder van de bebouwde kom af liggen, echter is de afstand prima te overbruggen. Ook doordat Madelief ‘s ochtends en ’s avonds ruime openingstijden heeft, is het brengen en halen iets verder van huis prima te doen. De omgeving waarin de kinderen hierdoor kunnen spelen is de iets langere reistijd meer dan waard.

Kortom wij zijn zeer tevreden, maar nog veel belangrijker: Sam is heel tevreden bij Madelief. We hopen dat hij en zijn zusje dat op komst is nog lang van Madelief mogen genieten! 

Door een tevreden ouder:
KDV Madelief biedt kinderen de ruimte en is de plek waar kinderen kind kunnen zijn. Wij als ouders waren meteen gecharmeerd van de kleinschalige huiselijke sfeer, de ontdekkingstuin, de dieren en alles wat daar bij komt kijken. Zelf brood bakken en opeten, door het hoge mais lopen, de molen en de trein vanuit de tuin kunnen zien, de koeien en de pony’s bezoeken, niets is te gek. Onze oudste komt met de grootste verhalen thuis. De leidsters zorgen ervoor dat het kind zich op zijn gemak voelt en dat merken wij aan onze eigen kinderen als wij ze op komen halen. Ze gaan niet naar huis voordat de leidsters van die dag een knuffel heeft gekregen, kortom een voldaan kind. Ik gun elk kind een plek zoals Madelief.

Door een tevreden ouder:
Positief: Gezellige huiselijke sfeer. De leidsters zijn erg betrokken bij ouders en kinderen (+ broertjes en zusjes)
– Kleinschaligheid zorgt ervoor dat je als ouders iedereen kent.

Door een tevreden ouder:
Toen we hoorden van kinderdagverblijf Madelief hebben we geen moment getwijfeld onze jongste zoon aan te melden. We hebben nog geen moment spijt gehad. De plek van het kinderdagverblijf is fantastisch. Veel ruimte buiten, midden in het landelijk gebied met veel weids uitzicht en de molen, favoriet van onze zoon. Ondanks dat het buitenaf is gelegen ben ik in minder dan 10 minuten bij het kinderdagverblijf.

Bij het wegbrengen ´s ochtends rent hij naar binnen voor ons, een teken dat hij het meer dan naar zijn zin heeft. De sfeer op het kinderdagverblijf is heel gemoedelijk met super lieve leidsters stuk voor stuk dol op de kinderen.
Gedurende de dag doen ze allerlei leuke activiteiten met de kinderen. Eten geven aan de konijntjes, bij de kippen of de koeien kijken, er wordt veel geknutseld en gezongen. Ook komt er af en toe een lieve oma voorlezen waar onze zoon dol op is. Lekker samen boekjes lezen.

Bij kinderdagverblijf Madelief konden we kiezen voor de mogelijkheid onze zoon buiten te laten slapen. Hij vindt het geweldig. Hij valt binnen een minuut in slaap. Een goed teken. Hij kan na het middagslaapje weer uitgerust buiten verder spelen met de tractors, de loopfietsjes of lekker in de zandbak.Kortom een superleuk kinderdagverblijf!

Door een tevreden ouder:
Wij zijn meer dan tevreden over Madelief. Door de kleinschaligheid en dus vaste leidsters is Norah opener geworden naar andere mensen toe!
Jullie laten de kinderen zijn wie ze zijn en dat merk je aan de kinderen. Door de grote open tuin en het gebied eromheen is er voor de kinderen zoveel te ontdekken. Norah komt met de mooiste verhalen thuis. Wij zijn blij dat we met Norah deze stap naar jullie hebben genomen en hopen dat Stijn straks ook zo tevreden over jullie is.

Door Menno en Annemieke Bruil:
Wij zijn bijzonder tevreden over Madelief. Mats heeft het er erg naar zijn zin. Jammer dat het nog niet veel mooi weer is geweest, want buiten kunnen de kinderen zich ook heel goed vermaken met allerlei tractors, fietsen etc. Mats vindt de konijntjes ook lief. De leidsters zijn kundig, professioneel en erg vriendelijk. De afstand van Leesten naar Madelief is niet groot. Een kinderdagverblijf als Madelief dat zich buitenaf bevindt en kleinschalig is vinden wij heel prettig. Er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Het is enkel jammer dat er (nog) weinig animo is van ouders om kinderen mee te laten eten in de avond/namiddag, zodat dit (nog) niet gerealiseerd is.

Door een tevreden ouder:
Sinds onze dochter bij Madelief komt is ze veranderd van een stil teruggetrokken meisje in een klein dametje die op alles afstapt. Ze gaat met heel veel plezier naar Madelief toe, vindt alle leidsters lief en is verzot op alle dieren die op Madelief wonen. Wij merken dat ze een stuk meer ontspannen is sinds ze naar Madelief gaat. Haar zelfvertrouwen gaat met sprongen voorruit! Top meiden ga zo door!

 

Vindt u het ook leuk om tussen deze ervaringen van ouders te staan? Dat kan! Mail je ervaring naar: info@kdvmadelief.nl en dan zorgen wij dat het op de website wordt vermeld.